Kunst i motstrøm: AFRIKA KOMMER … dikt-musikk-maleri

Kunst i motstrøm: AFRIKA KOMMER … dikt-musikk-maleri

Dette er siste av 4 Kunst i Motstrøm. De tre andre har vært: Alle trenger kjærlighet, i El Salvador som gerilja-lege, Det som faller fra himmelen. Denne gang er inspirasjon hentet fra min tid i Afrika: Afrika kommer. Musiker Dag Stiberg har satt musikk til dikene i alle fire Kunst i motstrøm. Sebastian Santana har vært produsent. 

Jeg var i flere runder kirurg ved et offentlig sykehus i Lilongwe i Malawi (KCH). Det er et Haukeland Sykehus styrt prosjekt i samarbeid med Norad, der Sven Young er legen som gjennom flere år har ledet prosjektet. 

Jeg tar her med 3 av mine dikt om Afrika: 1) Tørketid. Om harde livsvilkår og magisk tenkning som kan være både mot eller med en afrikaner. 2) Fore Weel drive. Et symbol på kolonitiden og at Afrika etter hvert overtar styringen. 3) Solen i Afrika. Som symbol på livskraft, magi og Afrika som menneskets vugge. Jeg har i Afrika malt en rekke malerier, og noen av dem presenterer jeg sammen med diktene, tre vedlagt her.

Linken nedenfor og blå tekst er til Facebook-live der det hele er lagt ut. Etter hvert vil alle 4 også komme på YouTube. Send gjerne kommentarer eller synspunkter. Malerier er også til salgs. 

Lasse juni 2021

Kunst i Motstrøm – Afrika kommer

https://fb.watch/5V-VYEB4XD/

Alle 4 er nå lagt ut på YouTube – mitt råd er å seden over om Afrika først på Live Facebook – men man kan jo ha YouTube i bakhånd for ensomme gode stunder: 

Dette er de 4 sendingene lastet opp på YouTube 
 

Det som faller fra humlen

 
Alle trenger kjærlighet
Bonus sending alle trenger kjærlighet
El salvador
 
Afrika kommer
 

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top