en julens motstrøm blogg – vår kulturs over-forsiktighet

KRÅKA – Ny motstrøms blogg

I denne motstrøm meldingen vil jeg fokusere på vår kulturs over-forsiktighet. Vi kapsler oss inn i ytre og indre fartsdumper. Vi har dødsangst og livsangst. Konspirasjonsteorien om det evige liv har mistet fotfeste. Derfor lå det til rette for at en pandemi ville bli mye mer enn en sykdom, tross moderne medisin og forståelse. Kanskje nettopp derfor takler vi pandemien psykisk og sosialt dårligere enn selv mennesket gjorde under svartedauden. Fordi vi har mer angst og mindre tro. Media pisker oss med dommedag daglig, mens vi egentlig lever mer trygt enn noen gang. Årets ord ble «sportsvasking». Kjekt det, men jeg har et til: «virusvasking». Tenk etter.

 

Diktet om kråka vedlagt oppfordrer jeg deg til å høre på med denne bakgrunn. Musikken er av jazzmusiker Dag Stiberg og det er lest inn i hans lydstudio.

God romjul!

Lasse 26.12.21

Her er link til KRÅKA både i blå tekst og link under

Her er den samme linken

https://www.dropbox.com/s/dpxekeqlykbdo3w/mp3%20kr%C3%A5ka.mp3?dl=0

illustrasjoner … det ble tegninger denne gang …

1 thought on “en julens motstrøm blogg – vår kulturs over-forsiktighet”

  1. Hei Lasse! Fin kunst, fint kråkedikt og ikke minst fine og kloke kommentarer til koronahysteriet som fortsatt får fylle mediene med de søvngjengeraktige smittetallsopplysningene og at det nå er 307 som ligger på sykehus for korona. 12 flere enn i går. Ja, angsten rir mange som en mare, og helsemyndighetene puster til ilden, godt hjulpet av klikkvennlige “nyheter” i mediene. Jeg føler meg som en fremmed i en verden der fanatikere i Helsedirektoratet har satt seg øverst på pyramiden, godt hjulpet av Camilla S og Espen BN, pluss nå Jonas GH og Ingvild Kjerkhoel i sin nye roller. Som om vi ikke er vaksinert.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top