Lasses julekalender – Luke 17: krig, det er nå vi virkelig ikke trenger det

Jeg har nok et avvikende syn på de fleste konflikter, også Ukraina, men jeg håper du kan være med på at å sende norske våpen neppe er fredsskapende. Vår rolle burde være diplomati. Lille Katar klarer meglerrollen i Midtøsten. Vi burde tatt den rollen i Ukraina krigen. I stedet sender vi stadig mer våpen og demoniserer Russland.

Uansett, konflikt stimulerer kunst, så luken i dag er en diktsnutt som er litt bredere tenkt. Refrenget er … det er nå vi virkelig ikke trenger det … Det er meg i opptak fra Litteraturhuset sammen med musiker Dag Stiberg. NB opptaket er gjort rett før Gaza krigen. Det setter diktet i et tilleggs perspektiv.https://www.dropbox.com/scl/fi/shh0uuk60dr5igdclkko8/Ukraina.mp4?rlkey=5bjfdqko2u5ql6bs702b1pw1w&dl=0

Trykk på link under eller blå tekst for å høre selve opptaket.

 

Illustrasjoner:

Hovedbildet over er en freds-papegøye som beskytter sine barn under vingene. Det er fra et foto jeg så i Malawi da jeg jobbet der som lege. Det passer inn i fred/krig sammenheng.

Bildet under er symbol på livets tre med fredsduer. Bildet ble plassert i senter av en stor glassmosaikk den gang jeg jobbet på St. Halvardshjemmet. Vi engasjerte beboere der til å legge små A4 mosaikk-brett som etterpå ble smeltet sammen av glasskunstnerne Jan Peter Hegg g Magnus Robberstad. Det henger nå på Kampen omsorgsboliger.

https://www.dropbox.com/scl/fi/shh0uuk60dr5igdclkko8/Ukraina.mp4?rlkey=5bjfdqko2u5ql6bs702b1pw1w&dl=0

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top