Lasses julekalender des.23: Luke 6: Skriver seierherrene historien?

  • Luke 6: Skriver seierherrene historien?

Kanskje. Men de vinner sjelden freden. Se til Vietnam, Irak og Afghanistan.

Sant nok er sannhet den første falne på begge sider i krig. Samtidig har media blitt stadig viktigere å ha på sin side. Ikke bare blir journalistikk vanskeliggjort, men et ukritisk nett mater oss med løgn og forvrenginger. Derfor må vi «folket» være kritiske, legge til side det tabloide. Vi må heller aldri demonisere en motpart, slik f.eks. Venstre gjør i Ukraina konflikten. De vil sende mer «våpen for fred». For en dødelig logikk. Bob Dylan sier det best: you can’t fool all the people all of the time.

Pax Romana (romersk fred) ble født av nådeløs krig. En Pax Mundi (verdensfred) blir nok like blodig, men må tvinge seg fram. Det er fordi verden blir stadig «mindre» og våpnene mer ødeleggende. Mennesket har en unik evne til både å drepe og la leve. Husk at livet ikke er matematikk. En pluss en kan bli tre, pass på at det ikke blir null.

 

Maleriet over kaller jeg livets dans. Under er et rekved av “holde omkring” og en tegning inspirert av den planlagte minnestein utøya der de skulle kutte en holme skarpt i to.  Men det ble aldri noe av grunnet naboprotester. Typisk norskt. 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top