Lasses julekalender 22 – luke og Elefant nr 4: kulturarroganse og mafia

 

Lasses julekalender 22 – luke og Elefant nr 4: kulturarroganse og mafia

Vi har en svært dominerende kultur. Den er samtidig vårt åndelige oksygen. Uten den blir det meningsløst å trekke pusten. Vi er samstemte og glade over aksept for en mengde felles meninger og følelser, som f.eks. kjønnslikeverd, fordømming av arrangerte giftemål, omskjæring. Selv ateister er for kvinnelige prester og støtter dem som avskaffet Helvete. Vi er samstemt mot all rasisme og jødehat, bevares.

På den annen side er vi fiendtlige til kultur i Russland, Kina, Iran, Qatar og mange land i Afrika og Latin-Amerika. Dette er snart majoriteten av menneskeheten, men pokker ta, vi i «vesten» vet og føler best. Og vi kan ordne opp, få andre på rett spor – se bare på Irak, Afghanistan og Libya. Vi har … Licence to intervene.

Jeg er enig i mye, samtidig, våger meg litt på tvers, mot vinden. Jeg lei all moralarroganse og dobbeltmoral i norske media. Vi vil bekjempe korrupsjon i andre land, samtidig er norsk kultur gjennomkorrupt, dominert av en selvgod elite. Den sitter i alle maktposisjoner, styrer offentlige oppdrag og kulturpenger. Dette kan jeg utdype senere, men begynn å se etter selv.

Derfor, er det makta eller kvalitet som rår? Det ligger en tvil under. Kultur er i sin natur subjektiv og politisk. Svarene står derfor ikke skrevet verken i himmelen eller i vitenskapen.

Min påstand er: det er et for sterkt likhetspress i kultur og moral. Man blir så lett «krenket». Selv Astri Lindgren må sensureres. Samtidig, ny teknologi vil tvinge forskjellige kulturer stadig tettere sammen. Vi er ulike i hud, kropp og sinn.  Derfor blir det konflikt, men også ny inspirasjon. Tenk slik: du må respektere ulikhet. Ikke alle skal passe inn i din mal.

Smak på ordene nedenfor, en etter en – er det kanskje flere kulturelt riktige meninger om dem?

Like rettigheter, polygami, homoseksualitet, lesbiske, pryde, charia, religiøs tildekking, radikalisert, flerkoneri, porno, feminist, metoo, mentoo, pedofil, prostitusjon, gruppesex, ytringsfrihet, demokrati, mindretallets rett, demonisk, influenser, diktatur, dødsstraff, eutanasi, pasifisme, blasfemi, klimanekter, kommunist, kapitalist, spekulant, japper, fasist, rasist, ateist, anarkist, humanist, nasjonalist, flyktning, ufør, misbruker, kjendis, adelig, rojaliste, krøpling, neger,  blackface, woke, hvit, arisk, jøde, jesuitt, same, Sameland, lapp, tagger, blitzer, bokser.

 

Ja, pass deg for ordene – det ligger en kinaputt på spreng i de fleste!

 

Dikt

 

Slipp de unge til

og de gamle

Slipp kvinnene fram

og mennene

Slipp de fargerike fram

homser lesper transer hen

Slipp barna fram

Slipp deg løs

Slipp opp

Slipp inn

Slipp ut

La meg slippe

Jeg lar deg slippe

Dette blir et vårslepp

Slipp slapp snipp snapp

*

Løvetannens salmesang:

La de små barn komme til meg

for de vet ikke hva ugress er.

maleri og tegning denne gang er ansikter, operasjon i bushen og Stones konsert –

fritt til tolking

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top