Lasses julekalender 18 luke 22

Årets julekalender blad 22 fra meg er som alltid enkel. Den består av et maleri, et dikt og et ord for dagen. Og et ekstra foto av gran-nissen.

Dagens maleri er en sammenstilling av tallerkener keramikk dekorerte med skøyte-motiver. Solgt til inntekt for skøytesporten.   Diktet er en oppfordring til å roe sg ned her i livet, til noen og enhver.  

Ord for dagen filosoferer rundt dette med briller.

Ha en fargerik førjul … Lasse

Ord for dagen blad 22: Han må ha brillene på for å kunne lete opp sine briller

Kommentar: Dette dilemma gjelder nok mer enn ved svekket syn; også svekket mentalt gangsyn og psykisk helse. Et menneske har i gjennomsnitt 100 milliarder hjerneceller, hver med et titalls armer til sin neste. Det er en livsvev mangfoldig som melkeveien, er sinnets kropp og ditt indre verdensrom. Det gir oss opplevelsen av å kunne se og å være, med eller uten briller.

Synet er mer enn et sanseorgan. Det er på mange måter sinnets speil. Blikk-kontakt med din neste er nærhet, er samspillets strenger. Vi samspiller også med kroppsspråk. Det er viktig å se din neste med hele deg, og la deg bli sett. Så det gjelder ikke bare å finne de rette brillene, men å ville finne menneskene rundt deg. Klarer du det? … kanskje en ide å lansere en ny og positiv variant av Metoo gjennom nærhetens briller.

Under avsløres … det er skandaløst at selv gran-nissen sneiper!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top