Lasses julekalender 18 luke 17

Dagens julekalender blad 17 består som vanlig av et maleri og et dikt, supplert med et ord for dagen. Dagens maleri er en tegning av skøyte-bevegelser, noe jeg har i blodet.

Dagens dikt er om dette at alt har to sider – og jeg tar med en ekstra akvarell som har med den eksistensielle del av diktet. 

Ord for dager nr 17:  The best thing in life are free, but the next best is very expensive (Coco Chanel).

Kommentar: Dette er parodien på de rikes grønne drøm. Og det punkterer illusjonen om fattigdomslykke. Mange erfarer at de som sier at penger betyr lite, de har nok penger. Da blir det for lett og klinger hult.

Sitatet hinter også til at luksusliv faktisk kan være bra, om man går klar av dekadanse og kjedsommelighet. Jeg vet ikke helt om Coco Chanel greide det, men hun har i alle fall gitt godlukt etter seg.

Sannheten er at det finnes utallige veier til et godt liv, men ressurser på veien hjelper, og penger er en av dem. Vårt fokus må uansett være et godt liv, med eller uten mye penger. La ikke livslykke kommersialiseres til kjøp og salg, eller avspore til drømmen om et lykkeland. Gjør det beste ut av det du har.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top